На цю тему можна вести нескінченні баталії. Незважаючи на те, що багато людей чули терміни "односолодовий" або "купажірованний" - не всі з них розуміють відмінності.
Желаете продать алкоголь элитный, обращайтесь к нам и мы предложим за него хорошую сумму денег.
Давайте спочатку розглянемо, чим же примітний кожен вид:
Односолодовий віскі виготовляється тільки з ячмінного солоду без додавання зернових культур. Така різновиди віскі має більш яскраво виражений смак і свої відмінні сортові характеристики. Вважається, що справжні цінителі цього напою неодмінно виберуть односолодовий за рахунок його більш м'якого смаку і тривалий приємний післясмак.
Проте саме купажовані сорти віскі займають практично весь ринок. Купажування має на увазі суміш різних сортів віскі, що надає напою різні поєднання смаку і аромату. За рахунок змішування можна приховати недоліки одних і підкреслити достоїнства інших сортів - все залежить від фантазії виробника.
Насправді до сих пір не існує єдиної думки, оскільки кожен вибирає напій і його вигляд саме для себе, а не на основі чийогось думки. І у випадку з віскі прислів'я про те, що краще раз спробувати працює як ніколи.
Односолодовий віскі відрізняється помітно більшою ціною, звідси і менша популярність. Крім того, односолодові сорти часто критикують за терпкий смак, оскільки для їх приготування беруть тільки ячмінний солод. Більш висока ціна односолодового віскі ще й обумовлена тим, що термін витримки такого напою помітно більше і не повинен становити менше трьох років. У більшості випадків цей термін доводять до п'ятнадцяти років.
Купажірованний віскі часто відрізняється більш складним ароматом і смаком, а також хорошими поєднаннями зернових. Таке віскі простіше виробляти, воно має більшу кількість рецептур і більш демократичну ціну.
Так що правильним рішенням буде спробувати обидва. Що б не говорили про тотальну перевагу односолодового над купажовані - не можна бути впевненим у цьому, поки сам не спробуєш. Але якщо все ж вірити думці більшості, то тут односолодовий віскі виграє з помітним відривом.